Gama educaţională de robotică MODULAR ROBOTICS.
Acum disponibilă în România prin Didactopia by Evertoys®

ROBOŢI MODULARI - CUBELETS

Descoperă cuburile modulare care se ataşează şi se asamblează în roboţi cu funcţii complexe.
Din câteva mişcări, cuburile devin interactive şi veţi putea crea configuraţii robotice spectaculoase. Programabile cu şi fără interfaţă externă.
Un rooobot, se legănaaa...

Cuburi individuale se asamblează în structuri complexe

Promitem: n-ai mai construit cu blocuri precum aceste cuburi. Cubelets sunt mini-roboţi individuali care se interconectează pentru a comunica şi a procesa informaţia senzorilor.

Vei putea combina până la 17 module unice pentru a crea structuri din ce în ce mai complexe. Fiecare configuraţie devine un robot nou. Totul începe prin asamblarea celor 3 tipuri de cubelets de bază şi conectarea unui cub de tip baterie.

STEM începând de la vârsta de 4 ani
Cubelets sunt pentru oricine e interesat de domeniul STEM şi coding. Pot fi folosite de copii începând deja cu vârsta de 4 ani, continuând cu clasele primare şi gimnaziu, până la liceu. Fiecare interval de vârstă va putea genera suficiente variante creative pentru ca blocurile Cubelets să rămână o provocare interesantă.

Bucuroşi să te cunoaştem!
Noi suntem Cubelets.

Poţi construi multe lucruri cu blocuri de construcţie. De fapt, întreg universul nostru e construit din blocuri: de la atomi şi electroni, la cărămizi, lemn şi sticlă. Toate aceste componente individuale ne înconjoară şi ne definesc perspectiva asupra lumii.

Iar acum - blocurile robotice Cubelets - vă ajută să construiţi şi să creaţi într-un mod cu totul nou.

Experienţele şi experimentele sunt cele care formează dezvoltarea cognitivă. Cubelets au fost inventaţi de Modular Robotics (Colorado, SUA) tocmaai pentru a accelera acest proces în domeniul STEM şi Coding.

Aproape că nu există o metodă modernă mai bună pentru dezvoltarea gândirii critice şi ştiinţifice la copii.

Rapid şi simplu

Modul rapid de a construi structuri robotice

Cubelets sunt în acest moment singurul mod de a construi un robot sau o structură robotică din… mai mulţi roboţi modulari.

Paşii mici duc la succes

Lucrurile mici te învaţă cele mai importante lecţii.

Pentru a asambla cuburile modulare Cubelets va fi nevoie să gândeşti critic şi să ai în vedere toate detaliile.

Complex şi detaliat

Treci oricând la un nivel superior de programare.

Gata cu paşii mici? Cubelets pot fi conectaţi la device-ul tău preferat şi poţi începe programarea interacţiunilor complexe.

Perfect în educaţie

Cubelets în centrul STEM.

Peste tot unde au loc activităţi STEM – în şcoală, în cluburi de copii, tabere sau acasă – Cubelets au revoluţionat procesul educaţional.

sense-simte-cubelet

SIMTE

Blocurile / Cuburile de culoare neagră sunt cele care percep - ``simt`` - mediul în care lucrează. Senzorii pot identifica surse de lumină, sunet sau alte interacţiuni senzoriale. O dată identificat, efectul perceput este trimis spre blocul care va analiza starea cubului.

GÂNDEŞTE

Cuburile colorate analizează informaţia primită de la blocurile senzorice. Interpretează şi decid ce urmări va avea informaţia respectivă. De exemplu atunci când lumina atinge un cubelet optic, blocul ``Think`` decide dacă o anumită acţiune se va întâmpla sau nu. Cubelet-ul ``Think`` e ``creierul`` ansamblului tău robotic.

ACŢIONEAZĂ

Decizia a fost luată: pe baza informaţiei senzorice şi a analizei acesteia, decizia asupra activităţii ce urmează este transmisă cubului / blocului de acţiune, ``ACT``. Aceste blocuri sunt transparente şi pot transpune în efecte fizice deciziile cuburilor ``THINK``. De exemplu raza luminoasă care a fost întregistrată de senzori a declanşat decizia de mişcare iar cubelet-ul ``ACŢIONEAZĂ`` va începe să ruleze spre sau în direcţia opusă sursei de lumină, conform cu decizia primită.

PUTERE

Indiferent de configuraţia robotului modular construit, va funcţiona doar cu suficientă putere pentru a ``simţi``, a ``gândi`` şi a ``acţiona``. Puterea necesară vine din blocul ``POWER``, un bloc tip baterie, care poate fi plasat în orice loc al configuraţiei finale. Se încarcă rapid, prin conectare la o sursă Micro USB.

ÎNDRĂGIŢI
DE EDUCATORI ŞI EDUCATOARE
DE PE TOATE
CONTINENTELE

Veți găsi oameni care iubesc Cubelets peste tot, de la tabere de ştiinţă, grădiniţe, şcoli şi cluburi pentru copii cu tematica STEM, la muzee, spații de creație şi bricolaj tip Makerspace, dar și camerele copiilor din familii moderne. Cubelets sunt un tovarăș de încredere oriunde are loc un proces educaţional.

Cubelets sunt accesibile aproape oricui și suficient de versatile pentru ca educatorii şi educatoarele să predea un pic mai mult decât STEM. Sunt instrumentul aproape perfect pentru a face ca fiecare copil din grup să se implice și să lucreze în echipă.

Structuri robotice simple - Cubelets - Modular Robotics in Romania prin Didactopia by Evertoys

Valoarea educației nu constă în a-i învăța pe elevi ce să gândească, ci în a le oferi instrumente pentru a gândi singuri, pentru a gândi mai bine.

De la a pune întrebări la care copiii să poată găsi singuri un răspuns, la crearea de modele mentale despre lumea din jurul lor și la verificarea ipotezelor lor cu date din lumea reală, copiii pleacă de la fiecare lecţie înţelegând un pic mai bine cum să devină oameni activi și creativi în comunitățile lor. Acest mod de gândire se extinde în toate domeniile, iar în intersecțiile dintre materiile STEM, Cubelets își dezvăluie adevăratele superputeri.

Copiii se vor confrunta cu întrebări care apar din interacțiunile diferitelor combinații de blocuri de roboți. Cubelets vor provoca şi vor pune sub semnul întrebării presupunerile elevilor, aşteptând cu surprize după fiecare colţ. Roboţii modulari Cubelets creează oportunități pentru discuții academice pe măsură ce elevii observă detaliile din roboții costruiţi de ei, dar învaţă şi să facă un pas în spate pentru a examina situaţia în ansablu, respectiv modul în care aceste modele imită lumea din jurul nostru.

Cubelets - Activitatea STEM perfecta pentru incursiunea in robotica

Cubelets valorifică creativitatea înnăscută a copiilor şi îi ajută să facă legătura între diferite discipline și materii pentru a dezvolta căi de gândire critică şi logică. Această experienţă îi va ajuta în materiile de bază, cum ar fi alfabetizarea, gramatica sau matematica. În timp ce unele instrumente sau resurse se limitează la o singură disciplină, Cubelets îi provoacă pe copii să se gândească la modul în care toate aceste discipline – matematică, științe, alfabetizare și chiar învățarea socio-emoțională – se intersectează.

De exemplu, construirea unui spaţiu tip makerspace pentru utilizarea roboţilor Cubelets le va permite elevilor  şi elevelor să dezvolte și să aplice cunoștințele prin experimente ludice. Acest tip de explorare autodirijată are un impact profund asupra copiilor, pe măsură ce aceștia se dezvoltă prin încercări și erori (trial and error) – un sistem tipic de gândire computaţională şi ştiinţifică – și învață noi abilități pe care profesorii și părinții nu le-ar fi putut prezice. Văzând copiii cum realizează cât de multe pot crea prin propria analiză şi imaginaţie, este o recompensă de nepreţuit.

DESCOPERĂ GAMA COMPLETĂ DE ROBOŢI MODULARI CUBELETS
De la cuburi individuale, la accesorii şi seturi complete pentru grupuri de copii sau clase

Cubelets – Potenţiometru / Knob – Cub Reglaj – Robot modular

314,90  lei
Cubelets cu reglaj are un potențiometru încorporat. Un buton pe una dintre fețele sale permite reglarea potenţiometrului. Acest cub generează…

Cubelets – Distanţă / Distance – Cub Senzor – Robot modular

314,90  lei
Cubelets de distanță detectează cât de departe se află de un obiect. Folosește lumina infraroșie și este foarte precis pe…

Cubelets – Temperature / Temperatură – Cub Senzor – Robot modular

269,90  lei
Cubul de temperatură conține un mic termometru (de fapt, un termistor, o rezistenţă foarte sensibilă la temperatura exterioară) care detectează…

Cubelets – Luminozitate / Brightness – Cub Senzor – Robot modular

269,90  lei
Detectează intensitatea luminii care ajunge la senzorul său. Brightness Cubelet / Cubelet Luminozitate are o fotocelulă analogică sensibilă la condiții…

RESURSE,
IDEI ŞI
DOCUMENTAŢIE

IMPORTANT: Toate manualele, instrucţiunile de utilizare, aplicaţiile iOS sau Android, activităţi, idei sau specificaţii detaliate sunt accesibile exclusiv online în limba engleză. Niciunul din materialele online nu este accesibil în limba română. Pot fi descărcate gratuit, pot fi printate şi, evident, traduse prin aplicaţiile de bowser.

Modulele Cubelets sunt blocuri de construcție pentru a crea o mentalitate nouă. Se adresează tuturor celor care au o minte deschisă și doresc să învețe abilitățile necesare pentru a rezolva probleme complexe prin înlănţuirea de procese simple.

Simplu spus: Cubelets îi ajută pe elevi să pună în practică principiile unei gândiri mai bune.

Primii paşi

Mulți utilizatori încep să se joace cu Cubelets fără nicio instrucțiune. Sunt concepute pentru asta. Dar când sunteți gata să faceţi primii paşi în robotică în mod conştient, explorați Ghidul Iniţial pentru a afla detaliile care stau la baza construirii mai multor lucruri cu blocurile robot Cubelets.

Introduction to Cubeletes - Manual Introductiv Cubelets limba engleza - Modular Robotics in Romania prin Didactopia by Evertoys

Ghid introductiv Cubelets

Folosiţi acest ghid pentru a înţelege mai bine cum se folosesc modulele Cubelets. E foarte practic şi pentru a oferi grupului sau clasei un material de referinţă permanent, la care copiii pot avea acces oricând în faza de înţelegere a principiilor Cubelets.

Ce sunt Cubelets?
Cum se combină?
Planifică o construcţie.
Construieşte primul robot.
Despre conectivitate.

Cubelets Basic Configurations - Configuratii de baza Cubelets limba engleza - Modular Robotics in Romania prin Didactopia by Evertoys

Configuraţii de bază Cubelets

Inspiraţi-vă din această colecţie a principalelor configuraţii robotice. Replicaţi împreună cu grupul de copii construcţiile, urmărind şi discutând cu atenţie modul în care cuburile funcţionează şi comunică între ele.

Cum funcţionează Cubelets?
Interschimbarea funcţiilor modulelor.
Cum circulă datele între modulele robotice?
Ordinea de conectare şi importanţa ei.
Controlează intensitatea datelor.
Blocatorul şi setarea unui prag.